Achter de schermen (3): Brussen blij en Règâhs klimmen op nieuwe website

Alles was klaar voor de Sinterklaas Sponsorloop die we op zaterdag 27 november zouden houden op de Binck toen corona roet in het eten gooide. De pieten Luna en Rowan konden de kinderen niet verrassen en alle ingevulde lijsten leken leeg te blijven. Gelukkig voor ons goede doel de Brussenbox, werd er door de kinderen Jansen en Burgers in de buurt van hun huis menig rondje afgelegd. Tel daar nog de donaties van medewerkers bij op en aan de Brussenbox kon alsnog 700 euro gedoneerd worden. De zusjes Schrik van de Brussenbox waren er blij mee en vertellen in een podcast en interview meer over hun werk. 

De Klimmende Règâhs (DKR)

Onze eigen Jan Peter werkte vanaf oktober tot nu hard aan een nieuwe website voor DKR. DKR is een organisatie die al fietsend geld ophaalt voor diverse goede doelen en waarin directielid Marc Trebels van Eonics Consultancy zelf actief meedoet. Vanaf oktober zijn er gesprekken geweest over de huisstijl van de nieuwe website en alle andere wensen van DKR. De test versie staat inmiddels online en binnenkort zal de nieuwe website publiekelijk worden gemaakt.

Jan Peter: ‘Vorige week zijn we nog met een stofkam door de website heengegaan en hebben we de laatste wijzigingen aangebracht. Er moeten nog een aantal teksten aangeleverd worden en na een gesprek met de penningmeester zal ik zorgen voor de juiste betalingsmogelijkheden op de site.’ 

Nieuwe projectideeën

Via collega Niels Hunck is er een verzoek gekomen om ons kantoor ter beschikking te stellen aan studenten die minder gefortuneerde Hagenaars via de Stichting Belastingwinkel Rotterdam helpen en adviseren bij het doen van bijvoorbeeld belastingaangifte maar ook bij de verschillende toeslagen en de gemeentelijke belasting. Naast de ruimte in ons kantoor, zouden we eventueel ook laptops ter beschikking kunnen stellen. Niels stelt voor hiermee te beginnen als het tijd wordt voor de belastingaangiftes van 2021 dus in het voorjaar van 2022. Verder kaartte iemand nog aan dat het een goed plan zou zijn om eenzame ouderen te bezoeken. Tenslotte horen we steeds in de media dat juist in deze coronatijd daar veel behoefte aan is. Beide projecten zullen met de indieners nader besproken worden.

Brainstormsessie 

In januari 2022 is er een brainstormsessie gepland en dus heb je nog tijd om daarvoor jouw idee of project aan te melden. Kijk goed in je omgeving en bij de clubs of verenigingen waar je actief bent of wij als foundation iets voor ze kunnen betekenen. Je hoeft niet zelf alles uit te werken want wij denken graag met je mee.

Januari 2022 Judy Wagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *