Achter de schermen (4): SBR gaat kantoor gebruiken en veel nieuwe ideeën bij brainstormsessie

Het nieuwe jaar is goed begonnen! De Eonics foundation heeft veel collega’s geïnspireerd en er zijn talloze ideeën aangedragen voor verdere uitwerking het komend jaar. Nieuwsgierig? In dit artikel lichten we een tipje van de sluier over wat dit jaar allemaal in petto heeft.

De Stichting Belastingwinkel Rotterdam (SBR), die ook in Den Haag actief is, gaat vanaf 14 februari tot begin juni in de avonduren ons kantoor op de Bink gebruiken. Tijdens deze avonden helpen en adviseren zij minder gefortuneerde Hagenaars met hun belastingaangifte, aanvragen zorgtoeslag of de gemeentelijke belastingen. In de loop van februari volgt een verslag na een bezoek ter plaatse.

Het bestuur van stichting SBR

Eenzame ouderen

De SBR werd ingebracht door collega Niels Hunck die ook contact gaat leggen met organisaties en verzorgingshuizen in Den Haag om uit te zoeken of er behoefte is aan bezoek. Al voor corona was duidelijk dat met name veel ouderen lijden onder eenzaamheid en misschien kunnen wij door ze te bezoeken, ze iets op hun computer te leren of met ze te gaan wandelen, deze eenzaamheid even tijdelijk verlichten. In het volgende blog komen we met concretere plannen.

Brainstormsessie

Op 25 januari hebben we op kantoor een brainstormsessie gehouden waar diverse bruikbare ideeën uit voortkwamen. Waar we het met allemaal over eens waren is dat opnieuw het wiel uitvinden niet handig en efficiënt is. We zullen ons zoveel mogelijk aansluiten bij andere organisatie en initiatieven om daar direct aan het werk te gaan. Denk dan aan de Zonnebloem, het Leger des Heils, NLdoet of de plaatselijke voedselbank.

Ideeën om uit te werken

Na een uurtje brainstormen leken de volgende initiatieven vruchtbaar:

  • met elkaar Iraans eten klaarmaken of nuttigen (Amnesty)
  • een fotoshoot organiseren voor minder gefortuneerde gezinnen 
  • computerles voor ouderen
  • girls day, meisjes die IT-bedrijven bezoeken (7 april komen girls op de Bink)
  • blaadje maken met digitips voor senioren
  • een Foundation challenge bedenken
  • helpen bij de voedselbank
  • vrijwilligers zoeken voor de Lego League
  • SBR-site opfrissen
  • aansluiten bij Coder Dojo In Leidschenveen (gamen en programmeren voor jeugd)

Benieuwd hoe het verder gaat met al deze ideeën? Hou dit blog in de gaten voor de volgende update in maart. Heb je zelf nog aanvullingen of andere goede ideeën? Aarzel niet om contact op te nemen via foundation@eonics.nl.

Judy Wagenaar (februari 2022)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *