Achter de schermen (1): Het begin

Het werd al snel een bord vol tijdens de brainstormsessie

De medewerkers van Eonics en NIXZ willen zich niet alleen richten op bijvoorbeeld veel geld verdienen en groter worden. We voelen ons verantwoordelijk voor elkaar en de samenleving en willen ook buiten ons eigen kantoor iets voor mensen betekenen. Zo ontstond er het idee om een foundation op te richten en snel was de volledige staf enthousiast. Maar dan? Twee brainstorm ochtenden volgden voor de missie en visie, de kernwaarden en het verhaal wat op de eventueel te maken website moet komen. Vragen als: “Voor wie willen we wat betekenen?” en “Met wie kunnen we samenwerken?” maar ook “Gaan we zelf aan de slag of bieden we een platform en brengen we mensen bij elkaar?”, passeerden de revue. 

Het bleek niet eenvoudig om al deze zaken duidelijk en strak te verwoorden dus besloten we tot het eerlijke verhaal, deze blog. We gaan een foundation oprichten maar hoe of wat is nog niet duidelijk.

Het verhaal

De foundation is een plek waar collega’s hun talenten dienstbaar en doelgericht inzetten om met allerlei initiatieven het verschil te maken. We willen anderen een positieve impuls geven en streven naar verbinding, plezier en bezieling. De kernwaarden die het verhaal ondersteunen zijn: verbinding, dienstbaarheid, gelijkwaardigheid, samenwerken, aandacht en bezieling, plezier, doelgericht en continuïteit. Kernwoorden die opkwamen waren doen, lokaal en developers. En dan natuurlijk onze eigen kernwaarden als vrijheid en transparantie, hoe krijgen die een goede plek? 

Onafhankelijkheid creëren

Als we ons dan in gaan zetten, waar denken we dan aan? Hoe kunnen we anderen helpen naar onafhankelijkheid? De meningen liepen uiteen en de ideeën ook. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt verder helpen. Je aansluiten bij buurtinitiatieven. Snuffelstages en open dagen waarbij JINC (landelijke organisatie die jongeren helpt naar een baan) een rol kan spelen. Hacknights voor kinderen organiseren of multiculturele taalles. De één vindt dat je moet faciliteren en de ander wil zelf graag in actie komen. Er is vast een middenweg.

Vuil prikken op de Bink

We komen voor een derde keer samen maar de doeners waren niet te stoppen. Prikstokken werden besteld en maandag 31 mei prikten Els Wagenaar en Niels Hunck als eersten een gedeelte van de Bink schoon tijdens de lunch. Je bent lekker buiten, kletst gezellig samen en de leefomgeving wordt schoner. Wellicht zet het geen zoden aan de dijk maar het geeft direct resultaat en is goed vol te houden. Wie, wat, hoe en wanneer het verder gaat? Dat lees je in de de volgende Achter de schermen. 

Heb je ideeën of projecten aangaande onze Eonics foundation, geef ze door aan iemand van de staf of mail naar foundation@eonics.nl

Geschreven door: Judy Wagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *